Trīsdesmit piekto reizi iekūrās “Pavards”06.03.2020

Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā 5. martā visas dienas garumā norisinājās viesnīcu pakalpojumu un ēdināšanas pakalpojumu specialitāšu audzēkņiem veltīts pasākums “Pavards 2020”. Tradīcijām bagātais pasākums, kam ir pat sava himna, noticis jau 35. gadu pēc kārtas.

Dienas sākumā uzmanības centrā bija astoņas tortes, ko izstādei, degustācijai un vērtēšanai bija sagatavojuši Ēdināšanas pakalpojumu specialitātes 3. kursa audzēkņi. Pēcāk 1. – 3. viesnīcu un ēdināšanas pakalpojumu specialitāšu kursu audzēkņu komandas piedalījās 4. kursu sagatavotās sacensībās.

Visiem klātesošajiem bija arī lieliska iespēja ne tikai dzirdēt, bet arī darbībā vērot 2019. gada pasaulē labāko bārmeni Andri Reizenbergu. Andris dalījās ar saviem piedzīvojumiem Ķīnā, kur pērn izcīnīts labākā bārmeņa tituls, kā arī kopā ar tehnikuma audzēkņiem pagatavoja gardus bezalkoholisko kokteiļus.

“Pavards 2020” diena noslēdzās ar svinīgu apbalvošanas pasākumu, kurā 4. kursu audzēkņi noteica uzvarētājus vairākās kategorijās.

Vispirms tehnikuma direktore Dace Rozentāle simboliski “iededza” pavarda vietu. “Gluži nemanot, ir pagājuši 35 gadi kopš mēs pirmo reizi esam iedeguši pavarda liesmu. Kas tad ir Pavards? Mūsu tehnikumā “Pavards” ir pasākums ar ļoti senām tradīcijām, paražām, jauku kopā būšanu un galvenais – atmiņām, kuras jums neviens nekad neatņems. Ir jauki katru gadu satikties šajā pasākumā un atcerēties kā mums ir gājis,” viņa sacīja.

Viesnīcu pakalpojumu specialitātes 4. kurss organizēja sacensības kursu starpā. 1. kursu grupā stafetē, kurā bija jāveido glāžu piramīda, uzvarēja 1. Ēdināšanas pakalpojumu kurss. Savukārt 1. Viesnīcu pakalpojumu kurss ieguva nomināciju “Glāžu pavēlnieki”.

2. kursu audzēkņu komandām stafetē bija jārāda galda klāšanas un viesa apkalpošanas prasmes. 1. vietu ieguva 2. Viesnīcu pakalpojumu kurss, savukārt 2. Ēdināšanas pakalpojumu kurss ieguva nomināciju “Jautrākā komanda”.

3. kursu komandām ar kluso telefonu palīdzību bija jānodod tālāk dažādi ēdienu nosaukumi. Šajā sacensībā uzvarēja 3. Ēdināšanas pakalpojumu kurss, savukārt 3. viesnīcu pakalpojumu kurss ieguva nomināciju “Klusie čuksti”.

4. Ēdināšanas pakalpojumu kurss visām komandām bija sarūpējis sacensības, kas sastāvēja no vairākiem uzdevumiem – komandas sacentās olu lobīšanā, kartupeļu mizošanā, sacentās kokteiļa degustēšanas ātrumā un produktu atpazīšanā (ar aizsietām acīm), kā arī rādīja salātu pasniegšanas prasmes.

Sacensību rezultātā 3. vietu dalīja 3. Ēdināšanas pakalpojumu un Viesnīcu pakalpojumu kursi, 2. vietu ieguva 1. Viesnīcu pakalpojumu kurss, bet 1. vietā ierindojās 1. Ēdināšanas pakalpojumu kurss. Nomināciju “Atraktīvākie kokteiļa baudītāji” ieguva 2. Ēdināšanas pakalpojumu kurss, bet “Oriģinālākie salātu gatavotāji” bija 2. Viesnīcu pakalpojumu kurss.

Neizpalika arī skaistākās un gardākās kūkas noteikšana, kur lielu darbu ieguldīja 3. Ēdināšanas pakalpojumu kurss. Šajā konkursā par daiļāko un gardāko kūku žūrija, kuras sastāvā bija skolotāji un ciemiņi, izvirzīja Samantas Melles veikumu. Par īpašu centību savas kūkas pagatavošanā balva un pateicība tika arī Kevinam Laksim.

Pasākuma apmeklētājus ar atraktīvu koncertprogrammu priecēja dziedošais aktieris Rihards Lepers, bet pēc tam ikviens varēja atpūsties ballē ar muzikantu Juri Pavlovu.

Paldies visiem, kuri piedalījās un arī visiem tiem audzēkņiem un pedagogiem, kuri pielika roku pasākuma norisē! Īpaši pateicamies konkursa organizētājai Indrai Vizulei un 4. kursu pedagogiem! 

 

Pasākumu kalendārs
<
>

KartingsKandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālā struktūrvienībaKandavas Lauksaimniecības tehnikuma Cīravas teritoriālā struktūrvienībaKandavas novadse-klase
back to top