SkillsLatvia 2023 finālā ēdienu gatavošanā iekļūst arī tehnikuma jauniete
Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2023 pusfināla prasmju konkursā “Ēdienu gatavošana” noskaidroti seši jaunie pavāri, kuri 4. un 5. aprīlī sacentīsies finālā. Priecājamies vēstīt, ka arī Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma 4. Ēdināšanas pakalpojumu kursa jauniete Aleksa Tihomirova ieguva ceļazīmi uz finālu!
Pateicamies ikvienam, kurš atbalstīja Aleksu, palīdzot sasniegt šo rezultātu! Turēsim īkšķus par izdošanos, piedaloties konkursa finālā aprīlī.
Uzdevumos, kuru tēma bija “Virtuve bez atkritumiem”, jaunie profesionāļi sešu stundu laikā pagatavoja zivju buljona zupu, pamatēdienu no cūkgaļas filejas divu veidu tehnikās ar piedevām, kā arī restorāna līmeņa desertu no burkāniem un cidonijām. Katrs konkursants ar savu pedagogu iepriekš izstrādāja receptes. Uzdevumos bija jāizmanto arī obligāti noteiktās sastāvdaļas, piemēram, pamatēdienā - brokoļi un paprika. Uzdevumā “aklā degustēšana” dalībniekiem bija dotas 20 minūtes, lai atpazītu 8 Latvijas produktu garšas, piemēram, seleriju, grūbas, fenheli, kefīru, aroniju sulu un ceptu nēģi.
SkillsLatvia 2023 ēdienu gatavošanas pusfinālā piedalījās audzēkņi no Smiltenes tehnikuma, Valmieras tehnikuma, Ogres tehnikuma, Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikuma, Restorānu servisa skolas, Bulduru tehnikuma, Rīgas Tūrisma un radošo industriju tehnikuma, Ventspils tehnikuma, Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma, Rēzeknes tehnikuma, Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas, Jelgavas Amatu vidusskolas un Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma.
Pusfinālu no 13. līdz 14. februārim Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā organizēja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Pavāru klubu. Garšvielas konkursam nodrošināja Paulig Latvija.